Ben jij onze nieuwe
Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional Complexe Scheidingen – Kindbegeleider?
Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional Complexe Scheidingen – Kindbegeleider
20 - 28 uur
Midden-Brabant
Schaal 9: max. € 4.544,51
Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
HBO
SKJ registratie
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Jouw belangrijkste doel is dat het kind niet de dupe wordt van een scheiding of een andere complexe situatie. Het belang van het kind staat dus voorop. Je ziet een kind en hoort zijn of haar stem. Samen met het kind onderzoek je hoe de stem van het kind op tafel komt bij de volwassenen om hem of haar heen. Het kind krijgt een actieve rol in het proces waarin het gehele systeem zich bevind. Er wordt niet over een kind besloten, maar de visie van een kind wordt meegenomen in overwegingen en beslissingen.

Hoe doe
je dat?

Je houdt het belang van het kind voorop. Altijd. Je neemt verantwoordelijkheid voor de stem van het kind, je zegt wat je doet en doet wat je zegt. Je bent betrouwbaar, eerlijk, steunend, duidelijk en past dit aan op het ontwikkelingsniveau van het kind. Je bent een verbindende factor binnen het systeem en de betrokken professionals.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Toen we bij Sterk Huis in hulp kwamen was er alleen maar strijd en ruzie tussen mij en mijn vrouw. Gelukkig is dat nu beter en zie ik de kinderen weer elk weekend. "
- Rick 36 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

De werkdag van een Kindbegeleider is iedere dag anders.

Je begint je dag op kantoor. Samen met de collega’s bespreken jullie de stand van zaken bij verschillende gezinnen. Het is fijn om ervaringen uit te wisselen en elkaar te adviseren. Aansluitend heb je een kindgesprek op locatie of elders.

In de middag heb je een afspraak met je collega die werkt als gedragswetenschapper en de andere betrokkenen. Samen bepalen jullie de beste aanpak voor dit gezin waarbij jouw eerste prioriteit ligt bij de kinderen.

Later op de dag heb je nog een kindgesprek en vraagt een kind hulp via het sturen van een berichtje.

Tenslotte vraagt een collega nog advies rondom zorgen vanuit een ouder over een kind en werk je nog wat je mails bij en heb je nog telefonisch contact met scholen.

Wat verwachten wij van je?

Je bent vanuit nature een weerbaar persoon. Je weet je goed te positioneren in verschillende situaties en omstandigheden en laat jezelf niet leiden door een conflictsysteem. De Kindbegeleider staat naast het kind, brengt diens wensen en behoeften in kaart vanuit de context waarin een kind zich begeeft en kijkt wat er in deze situatie het meest in het belang van het kind is. De Kindbegeleider maakt een vertaalslag naar ouders van wat hun kind nodig heeft en adviseert over de ontwikkeling van kinderen en hun belangen. De Kindbegeleider bekijkt de situatie vanuit een systemisch perspectief waarin verschillende aspecten een rol spelen.
Verder heb je:

Een afgeronde sociale (ped)agogische opleiding op HBO niveau zoals bijvoorbeeld pedagogiek of social work.
Minimaal 3 jaar ervaring als ambulant hulpverlener met complexe casuïstiek.
Een SKJ of BIG registratie.
Kennis van trauma, loyaliteit en hechting.
Je bent in staat om bij de verslaglegging rekening te houden met de verschillende belangen.
Kennis van en inzicht in hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional B in schaal 9, met salaris tussen € 3.042,75 en € 4.544,51 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg 2024-2025.
  • Een contract voor 24 uur per week.
  • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Sjoukje Schrurs, via 06 81 95 67 73. De vacature sluit op 29 februari 2024. De gesprekken vinden plaats op 5 maart en 13 maart 024. 

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.