Ambulant Jeugd- en gezinsprofessional B Toegangsteams

Ambulant Jeugd- en gezinsprofessional B Toegangsteams

24-28 uur │ HBO │Goirle │ Sterk Huis

Als jeugdzorg professional heb je kennis van complexe gezins- en jeugdproblematiek. De aan te stellen medewerker wordt ingeleend door IMW en blijft in dienstverband van Sterk Huis.

Wat ga je doen?

Je wordt lid van het toegangsteam en je wordt operationeel aangestuurd door de wijkmanager van dat team. Er is een gezamenlijk resultaatgerichte opdracht voor de wijk. Als lid van het toegangsteam met specifieke jeugd- en gezinskennis word je geplaatst in een van de wijkteams daar waar op basis van casuïstiek de meeste behoefte aan is. Je werkt met kinderen/jongeren en hun ouders en verbindt deze kennis met de mogelijkheden in het gezin, de school en andere relevante betrokkenen. Je inventariseert en analyseert de hulpvraag, ontwikkelt een hulpverleningsplan en werkt met de cliënt aan de doelen. Je werkt daarbij eventueel samen met andere betrokken hulpverleners. Vanuit deze wijkteams kun je desgevraagd ook de overige teams bedienen en een specifieke link maken met de scholen van de betreffende wijken. Je blijft in dienst van Sterk Huis waaruit werkbegeleiding en professionele beroepsregistratie wordt ondersteund.

Waar ga je aan de slag?

wordt ingezet bij team complexe jeugd en draagt bij aan een kwantitatieve en kwalitatieve doorontwikkeling  van de Toegangsteams in Tilburg.  De Toegangsteams worden verder ontwikkeld om nog betere  hulp te kunnen bieden op logische plekken: wijken, scholen en huisartsen, en om grote problematiek eerder te kunnen onderkennen. We willen, vanuit het belang voor kinderen en gezinnen,  de bestaande kennis versterken en eenvoudiger kunnen verbinden met specialistische hulpverlening als dat nodig is. Sterk Huis voegt specialistische expertise toe op gebied van complexe (pedagogische) veiligheidssituaties, opgroei en ontwikkelingsproblematiek.

Wat verwachten wij van je?

Dat je een bevlogen collega bent waarbij hart en hoofd onlosmakelijk verbonden zijn met het werken met cliënten met een complexe problematiek. Je hebt:

 • een afgeronde sociale (PED) agogische opleiding op HBO niveau;
 • een SKJ registratie;
 • minimaal 2 jaar ervaring met de doelgroep;
 • kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek, sociale systemen,  hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken;
 • ervaring met projectmatig werken in samenwerking met ketenpartners is een pré;
 • in bezit van rijbewijs B.

Je hebt het talent om cliënten te motiveren en te stimuleren. Je houdt het hoofd koel bij crisissituaties en weet hoe hierin te interveniëren. We zoeken iemand die organisatorisch en communicatief sterk is en een brug weet te slaan tussen professionals van andere disciplines en organisaties. Als ambassadeur van Sterk Huis draag je helder uit waar Sterk Huis voor staat. Je vindt het leuk om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Wat wij je bieden?

 • Een zelfstandige functie in een professionele en dynamische werkomgeving.
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling door structurele werkbegeleiding, intervisie en opleiding.
 • Schaal 9, min. € 2.503,43  en max. € 3.739,– o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een eigen SKJ geaccrediteerd opleidingsaanbod.

Aangezien we afhankelijk zijn van subsidies zal in eerste instantie het dienstverband van 1 mei 2019 tot en met 30 april 2020 lopen met de intentie tot verlenging van één jaar (afhankelijk van de subsidie).

Informatie en reageren?

Wil je meer informatie over  deze functie, neem dan contact op met Myriam van Corler, clustermanager (06 – 39 83 78 64).

Wil je reageren, stuur dan uiterlijk 28 maart 2019 een mail, voorzien van een motivatiebrief en CV, naar sollicitatie@sterkhuis.nl o.v.v. van vacaturenummer 2019-09.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Sterk Huis houd je op de hoogte
ErrorHere