Ben jij onze nieuwe
Ambulant hulpverlener Complexe scheidingen?
Ambulant hulpverlener Complexe scheidingen
28 - 36 uur
Midden-Brabant
Schaal 9: max. € 4.207,88
Minimaal een jaar relevante werkervaring
HBO
SKJ registratie
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Jouw belangrijkste doel is dat het kind niet de dupe wordt van een scheiding. Het belang van het kind staat dus voorop. Je ziet een kind en hoort zijn verhaal. De verantwoordelijkheid om een complexe scheiding in goede banen te leiden, ligt natuurlijk bij ouders. Zij zijn jouw belangrijkste aanspreekpunt. Als het kan samen. Vaak apart. En soms is maar met één van de ouders contact mogelijk. Jij blijft professioneel, al wordt er nog zoveel geschreeuwd, gedreigd en gehuild.

Hoe doe
je dat?

Je houdt het belang van het kind voorop. Altijd. Je neemt verantwoordelijkheid voor een helder beeld van de feiten. En zorgt voor regels en afspraken die nodig zijn in het belang van het kind. Je blijft gesprekspartner voor beide ouders. Je bent als geen ander in staat om patronen, sociale systemen en risicofactoren in te schatten. En je bent niet bang om in de ogen van de ouders de bad guy te zijn, als dat de zaak vooruithelpt.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Toen we bij Sterk Huis in hulp kwamen was er alleen maar strijd en ruzie tussen mij en mijn vrouw. Gelukkig is dat nu beter en zie ik de kinderen weer elk weekend. "
- Rick 36 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je begint je dag op kantoor. Samen met de collega’s bespreken jullie de stand van zaken bij verschillende gezinnen. Het is fijn om ervaringen uit te wisselen en elkaar te adviseren. Jullie bespreken een specifiek geval waarbij uithuisplaatsing de enige mogelijkheid lijkt. Later vandaag ga jij nog één keer het gesprek aan met de ouders.

Aansluitend heb je een intakegesprek met een moeder van drie kinderen. Zij en haar (aanstaande) ex kunnen niet meer zonder ruzie communiceren. De vader is een bekende van de politie en je vermoedt dat er sprake is van huiselijk geweld.

In de middag heb je een afspraak met je collega die werkt als gedragswetenschapper. Samen bepalen jullie de beste aanpak voor dit gezin waarbij jullie eerste prioriteit ligt bij de drie kinderen. De rest van de middag gebruik je om je mails bij te werken en je plan van aanpak met de juiste collega’s af te stemmen.

Je kijkt uit naar de training van de Sterk Huis Academie die je morgen gaat volgen. Je volgt de training Basisplanning Veiligheid. Je krijgt handvatten uit de benaderingswijze Signs of Safety die je kunt toepassen bij het opstellen van een veiligheidsplan.

Wat verwachten wij van je?

Je bent vanuit nature een weerbaar persoon. Je weet je goed te positioneren in verschillende situaties en omstandigheden en laat jezelf niet leiden door een conflictsysteem. Je begrijpt dat graag aardig gevonden worden, niet aansluit bij deze functie. Dit heeft niets met jou als persoon te maken, maar met de situatie en jouw rol. Jij haalt je erkenning uit het feit dat je het gezin helpt op lange termijn.
Verder heb je:

Een afgeronde sociale (ped)agogische opleiding op HBO niveau.
Minimaal 2 jaar ervaring als ambulant hulpverlener met complexe casuïstiek.
Een SKJ of BIG registratie.
Kennis van en inzicht in hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional B in schaal 9, met salaris tussen € 2.817,36 en € 4.207,88 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Een contract voor 28-36 uur per week.
  • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Sjoukje Schrurs, via 06 81 95 67 73 of sjoukjeschrurs@sterkhuis.nl.  

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.