Ambulant Hulpverlener Complexe scheidingen

sterkhuis-vacature_9

Team Complexe Scheidingen zoekt een nieuwe collega …

Kom jij ons ‘huis’ versterken?    

Welkom bij Sterk Huis, een warme en veilige plek voor iedereen die hulp nodig heeft. Wil jij je inzetten voor de veiligheid van kinderen, vrouwen, mannen, gezinnen? Team Complexe Scheidingen zoekt een nieuwe collega voor zowel de regio Hart van Brabant als West-Brabant Oost (Breda e.o.) voor 32-36 uur per week..
Het team vertelt je alles over deze mooie baan. Aan het woord: ambulant hulpverleners Martijn en Anne, misschien wel jouw toekomstige collega’s …

Wat doet het team Complexe Scheidingen?Anne: “We bekijken samen met ouders die een complexe scheiding doormaken hoe we kinderen meer rust en stabiliteit kunnen bieden. Waar lopen ze tegenaan? Welke kwesties spelen er? Wat staat ouders in de weg om (samen) goede ouders te zijn? Wat is helpend en passend? We voeren zowel gesprekken met ouders als kinderen. Ook hebben we contact met betrokkenen, zoals de school, huisarts, wijkagent of grootouders. Zo komen we tot een analyse en plan van aanpak.”

Wat is je nummer-1-taak?
Martijn: “Het voeren van ouder- en kindgesprekken. Dat doen we meestal hier, bij Sterk Huis.”
Anne: “Maar als het voor een kind beter is om thuis een gesprek te voeren, dan doen we dat.”

Waarom is deze baan belangrijk?Martijn: “Bij een complexe scheiding (vechtscheiding) wordt meestal niet letterlijk gevochten, maar voor kinderen kan het wel zo voelen. Veel kinderen hebben zoveel last van het ‘gevecht’ dat ze de eigen kleur verliezen. Ze weten niet meer wat hun eigen wensen en behoeften zijn, maar richten zich volledig op de behoeften van ouders. Deze kinderen hebben hulp nodig.”

Wat maakt je trots?
Martijn: “Ons team weet heel goed welke interventies, methodieken en samenwerkingen nodig zijn voor echte verandering. Hierdoor krijgen wij in hoogcomplexe zaken, waarin vaak weinig haalbaar lijkt, toch beweging.”

Wat geeft voldoening?
Martijn: “Als ouders inzicht krijgen in hun eigen gedrag. Verandering begint met inzicht.”

Anne: “Ons werk is geslaagd als kinderen zich fijner voelen en prettiger contact met de ouders hebben. Wat niet betekent dat de situatie meteen perfect en ideaal is, maar wel draaglijker. We geven ouders altijd mee: jullie blijven zelf verantwoordelijk. Dít zijn je keuzemogelijkheden en deze consequenties horen daarbij.”

Welke eigenschappen heb je nodig voor deze baan?
Martijn:”In dit werk moet je afkicken van de behoefte om het altijd goed te doen in de ogen van de cliënt. Soms kun je niet vriendelijk zijn én mensen helpen. Laat je niet meezuigen door de draaikolk van een conflictsysteem, maar hang erboven en zet een duidelijke lijn uit.”
Anne: “Het is fijn als je van nature een bepaalde weerbaarheid en stevigheid hebt. Dit helpt je om je goed te positioneren richting ouders en het doel voor ogen te houden.”

Hoe is de sfeer binnen jullie team?
Anne: “Het is een betrokken team, waarin iedereen zichtbaar is. We letten op elkaar.”
Martijn: “En er is ruimte voor HUMOR, met hoofdletters! Ik heb net weer een paar moppen bijgeleerd. Iets over een kikker en een blender.”Waarom werk je graag bij Sterk Huis?
Anne: “Het opleidingsaanbod van Sterk Huis is heel groot.”
Martijn: “We hebben een eigen toegankelijke scholingsclub, de Academie. De meeste trainingen hebben we dus zelf in huis, wat ons helpt bij het beter uitvoeren van ons werk.”
Anne: “Verder is het prettig dat je er nooit alleen voor staat bij Sterk Huis. Er is altijd wel iemand die met je meedenkt, zoals een teamcoördinator, gedragswetenschapper of werkbegeleider.”

Wat is jullie boodschap aan een nieuwe collega?   

Martijn: “Besef je goed, dit is niet zomaar een baantje. Het is een baan die je veel moois brengt, maar ook veel van je vraagt. Een uitdaging met inhoud.”
Anne: “Soms gaat het lastig worden en weet je niet hoe je iets moet aanvliegen. Maar je leert telkens weer bij. Deze baan brengt je in beweging.”

Aanbod

 • Een zelfstandige functie in een professionele en dynamische werkomgeving voor 32-36 uur per week.
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling door structurele werkbegeleiding en intervisie;
 • Werken in een multidisciplinair team wat samengesteld is uit (ervaren) hulpverleners, kindbegeleider, kindbehartigers en systeemtherapeuten.
 • Schaal 9, min. € 2.603,56 en max. € 3.888,56 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een eigen SKJ geaccrediteerd opleidingsaanbod met het expliciete aanbod specialistische scholing op het gebied van complexe scheidingen en aanverwant te volgen;

Functie-eisen

 • Een afgeronde sociale (Ped)agogische opleiding op minimaal HBO niveau;
 • Een SKJ of BIG registratie;
 • Minimaal 2 jaar ervaring met de doelgroep;
 • Kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek, sociale systemen, hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken;
 • Aanvullende opleiding (systeemtherapie – bemiddeling – etc.) is een pré.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Sterk Huis opent de deur voor een nieuwe collega. Zie jij jezelf naast Anne, Martijn en nog veel meer collega’s van team Complexe Scheidingen staan? Solliciteer dan snel via sollicitatie@sterkhuis.nl o.v.v. vacaturenummer 2021-75A.

Interne kandidaten worden gevraagd de sollicitatie te richten aan PZ@sterkhuis.nl 

Meer informatie? Neem contact op met Betsie van Hoek, Teamcoördinator, via 06-43829955.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten open gesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten  voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.