Activiteiten in week tegen de kindermishandeling

Ga in gesprek met het kind, zo kun je het verschil maken als het gaat om het tegengaan van kindermishandeling. Zorg voor een goede samenwerking zodat een kind maar 1 keer zijn of haar verhaal hoeft te vertellen.

Daar willen wij graag aan werken, samen met elkaar. In de week tegen de kindermishandeling organiseren wij vanuit de Taskforce Kindermishandeling diverse activiteiten. Aanmelden kan via uitnodiging@sterkhuis.nl

Inspiratiebijeenkomst ‘Zonder conflictscheiding uit elkaar’

Dinsdag 20 november van 15.30 – 17.00 uur bij Sterk Huis in Goirle

Ongeveer 35 % van de huwelijken eindigt in een echtscheiding en daarnaast stranden er vele relaties van mensen die niet getrouwd zijn. Het besluit om uit elkaar te gaan is moeilijk, vooral als er kinderen zijn. Een scheiding is enorm ingrijpend, ook in het leven van kinderen. Gelukkig verloopt een scheiding in de meeste gevallen zonder conflict. Echter in 25% van de zaken is er sprake van een conflictscheiding, ook wel vechtscheiding genoemd. Van een vechtscheiding heeft een kind nog veel meer last dan van een echtscheiding waar de ouders redelijk goed contact hebben.

Vragen die centraal staan in deze inspiratiebijeenkomst:
Hoe zorgen we er samen voor dat een conflict wordt vermeden?
Wat vraagt dit van betrokkenen, hulpverlening en advocatuur?

Mr. Nelleke Boelhouwer neemt u mee in de zoektocht naar antwoorden. Zij is advocaat / mediator, werkzaam bij Gerritse / Poelman advocaten. Zij is gespecialiseerd in echtscheidingsproblematiek en de zoektocht naar een oplossing waar beide partijen content mee zijn: verbinding dus.

Inspiratie uit Noorwegen: ontschotting

Woensdag 21 november van 9.30 – 11.00 uur bij Sterk Huis in Goirle

De stem van het kind centraal? Het kan!

In Noorwegen is de bescherming van kinderen geregeld onder één dak binnen één organisatie. Noorwegen noemt dit de ‘Barne- of Familietjenesten’. De organisatie geeft advies, doet onderzoek en voert hulpverlening uit. Kinderen worden eerst gesproken omdat het kind in Noorwegen ook centraal staat. Bescherming van kinderen gaat in Noorwegen tot 23 jaar omdat beschadigde kinderen nog vaak te kwetsbaar zijn op hun 18e. En wist je het al van The Change Factory in Noorwegen? Daarmee hebben jongeren een actieve rol bij het beleid.

Kom luisteren naar het inspirerende verhaal van Vivian Jacobs (Kennisnetwerk SJS) en Peter Bogaards (Toegang Tilburg) die eind mei 2018 met jeugdhulpcollega’s uit o.a. de regio Hart van Brabant naar Noorwegen om daar de zoektocht te starten naar inspirerende voorbeelden en ga mee op reis naar de mogelijkheden in onze regio.

Alle geintereseerden zijn welkom maar is specifiek gericht op beleidsmakers en professionals die mee willen denken in de verbetering van de aanpak kindermishandeling in de regio Hart van Brabant.

Meet & Greet over werken en leren

Woensdag 21 november van 13.30 – 16.00 uur bij Sterk Huis in Goirle

Naast opvang en hulpverlening, bijvoorbeeld behandeling van trauma, na kindermishandeling kijken we ook naar de toekomst. Want school en werk is heel belangrijk bij herstel. U kunt kennis maken met de mogelijkheden van de leer- en werktrajecten bij Sterk Huis. Wij zijn ervan overtuigd dat inzetten op leren en werken bij complexe hulpvragen kansen biedt om problemen voor een nieuwe generatie te voorkomen.

Neem gerust kinderen mee want we hebben een leuke knutselactiviteit om kennis te maken met onze organisatie. Jongeren vertellen wat het voor hen betekent dat er aandacht is voor leren-werken.

Vernieuwing van de meldcode

Donderdag 22 november van 9.30 – 11.00 uur bij Sterk Huis in Goirle

Ben jij al op de hoogte van de vernieuwing van de meldcode?
Wat verandert er in stap 4 en 5 op 1 januari 2019?
Weet jij wat het voor jou als werker betekent?
De vernieuwing is voornamelijk van belang voor de pedagogisch medewerkers, ambulant werkers, gedragswetenschappers/ gz psychologen en managers.

Film The Glass Castle in Cinecitta

Donderdag 22 november van 16.00 (ontvangst vanaf 15.30) bij Cinecitta in Tilburg

Veilig Thuis Midden-Brabant en Sterk Huis vertonen in de Week tegen Kindermishandeling de film The Glass Castle in Cinecitta in Tilburg. De film gaat over huiselijk geweld en is gebaseerd op de memoires van schrijfster Jeannette Walls. Na afloop zijn er nabesprekingen, voor wie wil.

In The Glass Castle zien we Jeannette Walls opgroeien in een unieke familie met een kunstenares als moeder en haar excentrieke vader die zijn kinderen een fantasiewereld belooft ter afleiding van hun armoede. Samen met haar broer en zussen leeft Jeanette een bewogen nomadenbestaan. Uiteindelijk weten ze zich een voor een te onttrekken aan hun overheersende ouders en vinden ze hun eigen weg. Beïnvloed door haar dysfunctionele en alcoholische vader besluit Jeannette met een vurige vastberadenheid om succesvol te worden op haar eigen manier.

Na de film bieden we u graag een drankje aan in de foyer en kunt u over de film napraten.

Kaarten kosten € 3 euro en kunt u kopen bij de kassa van Cinecitta. Aanmelden kan via uitnodiging@sterkhuis.nl