Ik wil pleegouder worden

Supergewone mensen gezocht

Bij Sterk Huis doen we het samen

Er zijn veel kinderen die een pleeggezin zoeken. Nieuwe pleegouders zijn daarom van harte welkom. Als pleegouder zorg je voor korte of langere tijd óf gedurende weekenden en delen van de vakanties voor een pleegkind. Welke vorm van pleegzorg past het beste bij jou?

Als pleegouder zorg je (tijdelijk) voor een kind van een ander. Dat doe je voor het kind, maar ook een beetje voor jezelf. Pleegzorg brengt namelijk veel moois met zich mee: een kind een veilig en warm thuis bieden en weer zien opbloeien, is goud waard.

Pleegouderschap is soms ook moeilijk en uitdagend. Maar je staat er niet alleen voor. Als pleegouder van Sterk Huis krijg je een eigen pleegzorgwerker toegewezen en extra ondersteuning in de vorm van cursussen en bijeenkomsten.

Informatiebijeenkomsten

Wil je weten of pleegouderschap iets voor jou is óf ken je iemand die pleegouder wil worden? Vraag ons informatiepakket aan óf kom naar een van onze informatiebijeenkomsten.

De volgende informatiebijeenkomsten staan op de planning

  • Donderdag 5 november 2020 – Online
  • Donderdag 12 november 2020 – Online
  • Woensdag 9 december 2020 – Waalwijk

Alle informatiebijeenkomsten zijn van 20.00 – 22.00 uur.

Aanmelden informatiebijeenkomst

Meld je aan voor een informatiebijeenkomst bij Ineke van Griensven via 013 530 94 00 óf mail naar pleegzorg@sterkhuis.nl. Je ontvangt dan ook alvast een informatiepakket.


Vanwege de coronamaatregelen werden een aantal informatiebijeenkomsten geannuleerd. In plaats daarvan organiseerden wij livestreams: kijk deze terug via www.facebook.com/jolandaenvivian/. Inmiddels zijn we weer gestart met de reguliere informatiebijeenkomsten. Daarbij houden we rekening met de richtlijnen vanuit het RIVM.

Je kunt pleegouder bij Sterk Huis als je
in één van bovenstaande gemeenten woont.