Ieder kind heeft recht
op een warm en veilig thuis.

Sterk Huis biedt kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen een warme en veilige plek in een pleeggezin of in een gezinshuis. Voor een weekend, een paar maanden of tot ze op hun achttiende zelfstandig kunnen gaan wonen. Deze kinderen, die vaak al een hoop hebben meegemaakt, vinden in een pleeggezin de rust en ruimte om zich te kunnen ontwikkelen en ontplooien.

Het weekend / vakantie pleeggezin voor mijn zoontje van 6 jaar geeft ons “Lucht, ruimte en perspectief”

Ik wil pleegouder worden

Kom naar één van de informatieavonden

  • 7 november – Willem II stadion
  • 11 december – MFA Het Spoor

Alle informatieavonden zijn van 20.00 – 22.00 uur

Zij zijn al pleegouder

Mel

“Mijn moeder hoort gewoon in mijn leven”

“In de jaren ’70 vluchtte mijn moeder uit Oeganda naar Nederland, toen dictator Idi Amin daar aan de macht kwam. Idi Amin wilde de welvarende Indiase bevolking ….

Lees verder

Petra en Geert

Supergewone mensen gezocht

Het is de Week van de Pleegzorg, midden in de campagne ‘Supergewone Mensen Gezocht’. Want pleegzorg betekent niet elke week naar een pretpark. En pleegouders zijn geen superhelden …

Lees verder

Kimberly

“Mijn tante gaf me zelfvertrouwen”

Kimberley (20) was 13 toen haar moeder overleed aan een herseninfarct. Kort daarna kreeg haar vader een hersentumor en hij stierf negen maanden later …

Lees verder

Rineke

“We zijn geen groep, we zijn een groot gezin”

Rinneke (31) heeft twee broers en vier zusjes. Zo voelt dat, al is alleen de oudste haar biologische broer. “Een kind moet het gevoel hebben dat er iemand voor ze …

Lees verder

Jolanda en Vivian zoeken een pleeggezin
Jolanda en Vivian zoeken een pleeggezin1 day ago
Gisteravond zaten drie pleeggrootouders van Sterk Huis aan tafel bij Pauw! Jos, Jeanine en Anja mochten vertellen over hun ervaringen als pleeggrootouder. En dat deden ze heel goed! Mooi dat er zo veel opa's en oma's de zorg op zich willen nemen voor hun kleinkind.

Neem contact met onze pleegzorgmedewerkers op

Bij Sterk Huis werken professionals die erg betrokken zijn bij pleegzorg. Bij hun zoektocht naar warme pleeggezinnen stellen zij het belang van het kind altijd voorop. Graag vertellen ze jou meer over het grote belang van pleegzorg en over het pleegouderschap.

Marieke van Doremalen
Marieke van Doremalen
Werving Pleegzorg
test
Jolanda van de Wouw
Jolanda van de Wouw
Matcher Pleegzorg
Vivian Brokx
Vivian Brokx
Matcher Pleegzorg
Ineke van Griensven 7T8A6238
Ineke van Griensven
Secretariaat Pleegzorg
013 751 11 99

Opgroeien in een goed functionerend gezin is voor kinderen ontzettend belangrijk. Als er thuis veel problemen zijn, kan een kind niet veilig opgroeien en wordt het ernstig belemmerd in de ontwikkeling. Bij Sterk Huis proberen we altijd eerst de problemen met het hele gezin op te lossen. Helaas blijft de situatie soms te onstabiel.

Pleeggezin of gezinshuis

Lukt het niet om de problemen met het hele gezin op te lossen of is de situatie zo ernstig dat kinderen (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen? Dan gaan we samen op zoek naar een pleeggezin of gezinshuis. Sterk Huis bekijkt de situatie van het kind en het gezin en zoekt daar de best passende vorm van pleegzorg bij. Dat kunnen liefdevolle pleegouders zijn, die zich ontfermen over het kind. Of een gezinshuis, waarin uithuisgeplaatste jongeren in een normale leefomgeving opgroeien. De gezinsouders vormen de vaste basis en bieden professionele begeleiding.

Ik wil pleegouder worden

Klik op het onderwerp en kom te weten hoe Sterk Huis jou kan helpen.

Artikelen over dit thema

MST folder goh-rhy-yan-281695-unsplash (1)
Pleegzorg 18+

Stef van Kessel (beleidsmedewerker van gemeente Tilburg en Regio Hart van Brabant) was op 6 september te gast bij Pleegouders…